Onderwijs maken we toch samen!
             De Vuurvliegen               
            groep 5/6                                                         


23-10-2015


Kinderboekenweek
De afgelopen twee weken was het thema bij W.O  de ‘ kinderboekenweek’.  Van de oudervereniging hebben we 40 euro gekregen, waar we boeken van mochten kopen. Shaydeline heeft een boek voor ons gekocht; Opmerkelijke uitvindingen.
Zelf hebben we ook uitvindingen bedacht.   
Een aantal uitvindingen:
de panterwagen, raketsnoepzuiger, fantasiekalender, een robot die snoep kan eten, een zeslingwagen, een zwevende gieter en nog veel meer.
Alle uitvindingen hangen in de klas.


Naamfeestdag
Vandaag een dag met bijzondere activiteiten. Wij hebben drie workshops gevolgd,  in het teken van “Dromen”. 
Droomvangers knutselen
Tekenen en schrijven over dromen.
Droometen kleien en versieren .Datum: 02-10-2015

Nieuwe kinderen in de klas
Dit jaar zijn er drie nieuwe kinderen bij ons in de klas gekomen.
Jasmijn en Lucas groep 5 en Fyonna Zara in groep 6.
Alle drie heel veel plezier bij ons op school.

Groente
Shaydeline en Jasmijn hebben groente uit de tuin geoogst. Twee hele grote courgettes, één  van 2 ½ kilo en één van 3 ½ kilo. Heel bijzonder om te zien. Verder hebben ze worteltjes geoogst.

Verjaardagen
Het schooljaar is net begonnen en we hebben al drie verjaardagen gevierd. Jasmijn is 8 jaar geworden en heeft ons op een milkshake getrakteerd. Je kon kiezen uit banaan of aardbeien. Het was heel lekker.
Annabel is 9 jaar geworden.  Zij heeft ons op cakepops getrakteerd. Deze waren ook heel lekker.
Marlou is ook 9 jaar geworden. Zij heeft ons getrakteerd op een stokje met komkommer, worstje, aardbei, spekje en een kaasje. Dit was ook weer smikkelen.

Spelletjes
Toen leerjaar 4 ging kijken bij de Vuurvliegen deden we het ezelspel. We gingen in de kring zitten en kregen we een nummer voor de stoel waarop je zat. Het spel gaat zo: klap op je knieën, klap in je handen, rechter duim boven je rechterschouder  en eigen nummer opzeggen, linker duim boven je linkerschouder en een andere nummer zeggen.  Diegene die zijn nummer hoort is dan aan de beurt. Als je het fout gaat moeten we doorschuiven.  Diegene die een fout antwoord geeft moet op stoel nummer 1 gaan zitten en de anderen moeten dan doorschuiven. Je moet dan een nieuw nummer onthouden. Dat is best moeilijk, maar ook heel gezellig om te doen.